Zoeken naar artikelen:

Openklappen
Home ::  :: Voip IP Telefonie Uitbesteding

Voip IP Telefonie Uitbesteding

Op deze pagina vindt u een aantal visies, checklisten en stappenplannen over voip oplossingen.

Wat zijn de aanleidingen om over te gaan op IP telefonie oplossingen? Aanbieders zoals KPN voip en Cisco voip stellen dat het mogelijk is om met ieder gewenst apparaat tijd- en plaatsonafhankelijk toegang te krijgen tot uw bedrijfsinformatie met als gevolg gemak, bereikbaarheid, flexibiliteit, productiviteit en vooral lagere telefoonkosten.

Voip bellen vereist echter wel een compleet andere telefonie infrastructuur, waardoor op dit moment alleen maar voip implementaties worden uitgevoerd bij een vernieuwing telefooncentrale of de aanschaf van een nieuwe telefooncentrale bij een nieuwbouwproject of externe / interne kantoorverhuizing. Immers met internet bellen kunt u met uw andere vestigingen gratis onderling bellen en bij nieuwbouw is mobiele communicatie, flexibele werkplekken en videoconferencing dan direct mogelijk.

Bij het implementeren van voip telefonie is deskundigheid vereist. Uw telefonische bereikbaarheid en de kwaliteit van uw telefoonverbinding (QoS genaamd in ict telecommunicatie termen) moet gewaarborgd blijven indien u overgaat op voip telefonie. Kosten technisch zijn er diverse mogelijkheden als u ip telefonie overweegt. Uw huidige telefooncentrale (pbx) en andere telecommunicatie hardware en telefoonverbindingen kunnen met aanpassingen geschikt worden gemaakt voor voip. Uitbesteding telefooncentrale of overname telefooncentrale en infrastructuur behoort ook tot de mogelijkheden. Dit wordt ook wel managed ip telephony services genoemd, ofwel voor een vast bedrag per maand wordt de gehele voip implementatie en alles wat hierbij komt kijken voor u in managed service uitgevoerd.
 

Onderstaande voip advies artikelen beschrijven:

  • Wanneer is voip telefonie en internet bellen interessant?
  • Kunt u op uw telefoonkosten besparen met een voip implementatie?
     

Voip advies aanpak: organiseer een gefaseerde voip implementatie

Voice over IP, ofwel voip, ip telefonie of internet bellen genaamd biedt veel voordelen zoals productiviteitsverhoging, flexibiliteit, betere bereikbaarheid en lagere kosten. Wilt u daadwerkelijk gebruik maken van deze voordelen dan moet een aantal randvoorwaarden goed zijn ingevuld. Voorbeelden van in te vullen randvoorwaarden zijn security, quality of service (qos) van uw datanetwerk (LAN en WAN) en beschikbaarheid van voldoende bandbreedte (ip vpn).


Voip checklist voor succesvol ICT project IP telefonie

Wat is de overweging om over te stappen op voip telefonie, ofwel zakelijk internet bellen? Veelal is een besparing op telefoonkosten leidend, maar bestaande investeringen in uw telefooncentrale, telefoon toestellen, modems, routers, breedband en de benodigde kennis maken het nemen van een beslissing lastig. Op het moment dat uw telefooncentrale afgeschreven is, u een uitbesteding telefooncentrale overweegt, of bezig bent met een nieuwbouwproject of kantoorverhuizing is de beslissing om over te gaan op internet bellen gemakkelijker. U moet dan immers investeren in een nieuwe telecommunicatie structuur. Om inzichtelijk te maken of internet bellen op dit moment interessant is voor uw bedrijf is de checklist voip opgesteld. Met de voip checklist krijgt u inzichtelijk of internet bellen interessant is voor uw bedrijf, rekening houdend met uw bestaande telefooncentrale, (ip vpn / evpn) netwerk en ip telefoon toestellen. Vul de checklist in en u krijgt een objectief adviesrapport toegestuurd over de mogelijkheden en besparingen met een voip oplossing, zodat u zelf de ROI en TCO kunt berekenen. Geen versnelde afschrijving van uw telefooncentrale, maar hergebruik en optimalisatie.


Download artikelen

Alle artikelen, zoals checklists, stappenplannen en visies kunt u gratis laten toezenden. U kunt alle artikelen downloaden. Heeft u vragen, kunt u het reactieformulier gebruiken

Naar download pagina

 

 

Interessante links

 

 

Op onderstaande sites kunt u meer lezen over ip telefonie, voip leverancier, voip service providers en andere mogelijkheden van internet bellen en telecommunicatie: